2011. március 30., szerda

Könyvajánló gyurmázáshoz, gyerekekkel

Ha kedvet kaptál az elmúlt hónapban megjelent cikkeink nyomán az ékszergyurmák kipróbálásához, s gyermekeddel is szívesen leülnél egy kicsit gyurmázni, az alábbi kézműves kiadványt ajánljuk figyelmedbe. A könyvet megvásárolhatod üzletünkben, gyere be a Rayher Kreatív Centrumba és nézz körül az újságos állványunkon is!
Állatkák hőre keményedő gyurmából
Cser Kiadó
Ára: 795 Ft
Hőre keményedő gyurma nagyon sokféle színben kapható, sőt már világító változatban is. Gyerekek és felnőttek egyaránt örömüket lelik majd az alkotásban és a kész állatfigurákban. A könyv részletesen bemutatja a figurák összeállítását, amelyeket végül keményedésig sütőbe kell helyezni. A kedves figurák lehetnek táskák, polcok díszei vagy kedves ajándékkísérők szeretteinknek.

Ezek az ékszergyurmák 2011. március 01-31 között 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Rayher Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.

Kattints ide, és válassz a 34 színben kapható  Viva Pardo ékszergyurma kollekcióból! . .

2011. március 29., kedd

Friss infó: Rendkívüli gyöngyfűző tanfolyam

Kézműves tanfolyamok a Rayher Hobby Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház I. emelet).
A nagy érdeklődésre való tekintettel, közkívánatra ismét gyöngyfűző tanfolyamot tartunk!

2011. március 25., péntek

Friss infó: Áprilisi kézműves tanfolyamok

A hónap témájához kapcsolódóan mindig kézműves tanfolyamokat is tartunk a Rayher Hobby Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház I. emelet). 2011. áprilisa a Rayherben a Húsvét és Anyák napja hónapja lesz! Cikkeinkkel e témakörben szeretnénk majd minél több inspirációt nyújtani. E havi tanfolyamainkat a textilek felhasználási technikái iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk.  Lássuk a tanfolyamok részleteit!




Téma Időpont Tanfolyam díja
Húsvéti ajtódísz készítése 2011.04.09.
szombat 10:00
1.600,- Ft
Lámpafüzér készítése 2011.04.14.
csütörtök 15:30
1.990 Ft +
égőfüzér vásárolható
995 Ft
(8933502)

Díszdoboz készítése 2011.04.23.
szombat 10:00
1.550,- Ft

Minden tanfolyam ára tartalmazza az alkotások (ajtódísz, lámpafüzér, díszdoboz) elkészítéséhez szükséges alapanyagokat és az eszközök használatát, illetve a lámpafüzérhez égősor vásárolható. Az elkészített munkák hazavihetők. A tanfolyamokra előzetes regisztráció szükséges, amit ide kattintva lehet megtenni. Rayher Kreatív Centrum: tanfolyamok


Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

.

Kapcsoljunk holnap!

A Rayher Kreatív Centrum egyetért és támogatja "A Föld Órája" nemzetközi kezdeményezést, és fel kívánja hívni a figyelmet a fogyasztáscsökkentés és környezetvédelem fontosságára. Arra kérjük vásárlóikat, honlapjaink, inspirációs blogunk, Facebook és Twitter profilunk látogatóit, hogy az akcióhoz csatlakozva holnap este kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák az elektromos készülékeket.

Kapcsolsz Te is?
Kapcsold le holnap, 2011. március 26-án 20:30 és 21:30 között a villanyt!
Tégy meg ennyit, ezzel jelképesen a Földnek adhatsz egy órát.

Mi is az a Föld Órája?
A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

A 2011-es akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

2011-ben is elsötétül a világ számos jól ismert, ikonikus épülete, látványossága, az akcióhoz pedig több mint egy milliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül, mert egy valami mindenkiben közös: a bolygó, ahol élünk.


Mennyivel csökkent a fogyasztás a Föld Órájának köszönhetően a korábbi években?
A Föld Órájának nem az a célja, hogy általános fogyasztás csökkentési gyakorlattá váljon, a globális villanyoltás szimbolikus cselekedet, ha úgy tetszik, ünnep. A környezeti kihívásokra és a túlfogyasztás hatásaira kívánja irányítani a figyelmet, egyben bemutatja, hogy a problémák leküzdhetőek, ha készek vagyunk összefogni a megoldás érdekében.

Hányan vettek részt a 2010-es akcióban?

4616 település, 128 országban/tartományban, beleértve 89 fővárost, illetve a világ 10 legnépesebb városa közül 9. Csatlakozott többek közt New York, Hong Kong, Rio de Janeiro, London, Peking, Los Angeles, Moszkva, Párizs, Toronto, Sydney, Nairobi, Dubai. 1551 látványosság borult sötétbe, köztük olyan világszerte ismert ikonok, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.


Hogyan csatlakozik Magyarország ehhez az akcióhoz?
További hasznos tudnivalókat találhatunk ide kattintva>>

Forrás: www.foldoraja.hu

Küldj az alábbi képhez hasonló e-képeslapot Te is barátaidnak és ismerőseidnek,
hogy ők is csatlakozhassanak a kezdeményezéshez!
Tegyünk együtt közösen a Föld Órájában Földünkért!


Ha egyetértesz, küldj képeslapot barátaidnak, hívd fel a figyelmüket! Kattints ide!

Köszönjük, hogy Te is csatlakozol ehhez a világméretű akcióhoz!

2011. március 23., szerda

Lenyűgőző: Miniatűr kisbabák gyurmából

Új rovatot indítunk "Lenyűgöző" címmel. Ezekben a cikkekben olyan érdekességeket mutatunk be, amelyekre akkor bukkantunk az interneten, amikor A hónap témájához gyűjtjük az inspirációkat és olvasnivalókat. Első ilyen cikkünkben a süthető vagy ékszergyurma egy fantasztikusan egyedülálló, művészi felhasználását szeretnénk megosztani a Rayher inspirációs blogjának olvasóival.

Camille Allen Powell Riverben él, British Columbiában, Canadában, ahol hihetetlen aprólékos munkával formáz meg újszülött babákat ékszergyurmából. Ahogy honlapján is olvashatjuk, még az apró ráncokat és pici körmöcskéket is kialakítja a sokszor csak tojásnyi méretű kisbabákon.


Forrás: Camille Allen.com
Érdemes megcsodálni honlapjának galériáját, itt számos apró kis babaszobrot láthatunk:
Camille Allen: Photo Gallery
Ha egy-egy fotó mellett a View more Photos linkre kattintunk, eljuthatunk az adott "modellről" készült további képekhez. Például: Camille Allen: Juliet
Ehhez a kisbabához a művész még apró horgolt takarót és kis ruhákat is készített, s persze, játékmackóval és cumisüveggel együtt volt teljes a kép. A leírás szerint az anatómiailag tökéletes, 9 cm-es kis szobor egyedülálló a világon, soha többé nem készít belőle többet.

Forrás: Camille Allen.com
Érdemes megfigyelni, hogy ezeken a műalkotásnak is beillő egyedi szobrokon nemcsak az arányokat, apró részleteket, de még a kis újszülöttekre oly' jellemző pózokat és testhelyzeteket is mennyire kiválóan jeleníti meg Camille.

Következő "Lenyűgöző" cikkünkben pedig még varázslatosabb témát érintünk: tündérekkel ismerkedhetünk meg!

Videó: Narancsszelet készítése ékszergyurmából

Készítette: MistyAurora
Ebben a videóban megtudhatjuk, hogyan készülnek a sokak által csak bámult pinduri narancs vagy citromszeletek ékszergyurmából. A nem gyakorlott gyurmázó első látásra elképzelhetetlennek tarja, hogyan lehet ennyire aprólékos munkát végezni. A videó megtekintése után rájövünk, el lehet készíteni könnyen.

Gratulálunk márciusi kvízjátékunk nyertesének!

A Rayher Kreatív Centrum Facebook profilján februárban indított kvízjátékunk nyertesét kisorsoltuk.
A játék nyertese: Kiss Zsuzsanna,
akinek nagy szeretettel gratulálunk!

Nyeremény: 3 doboz (34 g) Viva Pardo márkájú ékszergyurma, a nyertes választása szerinti színekben.  Kérünk, lépj velünk kapcsolatba, hogy a nyereményed átvételét megbeszélhessük.

2011. március 22., kedd

Interjú: Ennivaló ékszerek süthető gyurmából

Népszerű interjú rovatunkban ezúttal Nógrádi-Mikó Flóra a vendégünk. Flórát, vagy ahogy sokan szólítjuk, Hanát szép scrapbook oldalairól is ismerhetjük, hiszen 2008-ban a Rayher scrapbook pályázatán két kategóriát is megnyert! De, ami miatt most Hanát megkerestük, az elsősorban a másik elfoglaltsága, amiről ismerhetjük a nevét. Hana 2010 januárja óta készít süthető gyurmából különféle csuda dolgokat. Márciusban a Rayher blogján, mint azt olvasóink már tudják, az ékszergyurmákról tudunk meg sok hasznos dolgot. Most egy gyakorlott, profinak számító alkotóval ismerkedhetünk meg. Tekintsük meg Hana munkáit is, amelyeket Rayher termékekből készített!

Hana, mesélj egy kicsit magadról, mióta scrapbookozol, milyen kézműves technikákban vagy még otthon a gyurmázáson kívül?
Édesapám fest és könyvtárgyakat is készít, így az állandó alkotni vágyás, és a kézművességek szeretete innen ered. A festéstől még általánosban elvették a kedvemet, úgyhogy csak gimi után festegettem, rajzoltam, de ékszereket már alsóban is „hajtogattam” drótból nagyapám szerszámaival. Mindig is alkottam valamit, mióta az eszemet tudom. Szinte minden közismert technikát kipróbáltam, de hamar ráuntam mindegyikre, mert nem igényeltek (számomra) elég nagy kreativitást. 2008 januárjában találtam rá a scrapbookra, illetve a magyar scrapperek kis közösségére az interneten. Végre megtaláltam „A hobbi”-t, ami egész életemben el fog kísérni – képtelenség ugyanis ráunni, annyira komplex és változatos. Sosem viseltem jól a monotóniát, ebbe viszont elég sok minden belefér, hogy a hangulatomnak megfelelően tudjak épp alkotni. Mindig más technikával, eszközökkel, anyagokkal, de ugyanabban a „témában”. Emellé jött a gyurma 2010 januárjában, ami szintén hosszú távú szerelemnek ígérkezik, ugyanúgy a sokoldalúsága miatt – és mert fel lehet használni a scrapbook oldalakhoz is.
 
Emlékszem még a legelső ékszergyurma-gombjaidra, amikor ezeket közzétetted a blogodon! Álomszépek voltak már azok is, jó volt látni, hogy első pillanattól kezdve népszerűek voltak a scrapbookosok körében! Izgalmas lenne hallanunk a háttértörténetét, hogyan jött az ötlet? Hogy indult ez a tevékenység Nálad? Én úgy képzelem, először egy adott scrapbook oldalhoz készítettél gombokat, talán Te magad érezted úgy, hogy nincs elérhető gombválaszték, ezért sürgősen gyártottál egyet… Vagy másképp volt? Azért gondolom, hogy így, mert sok oldaladon köszönnek vissza a saját gombjaid, jó látni őket eredeti céljuknak megfelelő környezetben.
Igen, ez lenne a logikus, mégis saját oldalamra került legutoljára. Az első inspiráció Sőregi Szilvi muffin gombja volt, amit az egyik oldalán használt, aztán jöttek Theia süti ékszerei, majd nem is tudom melyik külföldi blogon botlottam scrapbook oldalhoz használt gyurmagombokba. Annyira megtetszett az ötlet, hogy egy blogos játék (PIF) keretében ezt készítettem 3 scrappertársamnak (meg lelkesedésemben még párat barátoknak). Imádom a miniatűröket, úgyhogy jó volt velük szöszmötölni. Annyira beleszerettem, hogy egyből készült még 3-4 „kollekció”, amiket utána kisorsoltam, illetve eladtam. (Később nagyon meglepődtem, amikor hasonló díszítésű gombokat láttam az Etsy-n – hiába, a scrapperek agyát nagyban befolyásolják a divatban levő minták. A másik dologban teljesen igazad van! Magamnak is készítettem gombokat, amiket direkt az oldalhoz találtam ki. Sajnos megvan az a „rossz” szokásom, hogy elég pontosak az elképzeléseim, és szeretem az egyedi dolgokat, úgyhogy időnként nehéz megtalálnom az igazit. Így azonban meg tudom alkotni a tökéletesen oda passzoló kiegészítőt, legyen akár gomb, akár bármi más, amit gyurmából el lehet készíteni.
Aztán, ha jól tudom, 2010 júliusában váltottál át az édes, miniatűr süti-ékszerek értékesítésére. Valami hihetetlen precizitással készíted őket! Mi munkálta ki benned ezt a váltást a gombokról? Kérlek, mutasd be ezt az oldaladat is!
Egészen pontosan a Húgom szülinapjára készültek az első darabok. Nagyon sokan készítenek sütiket, így azt gondoltam, én ezt ugyan nem fogok. De hát imádom az édességeket, és addig–addig gyönyörködtem mások munkáiban, és olyan nagy hatással volt rám gyurmás körökben jól ismert „Cseresznyéslány” (Mánfai Kinga), míg elkészült az első két pár fülbevaló, és 3 sütigomb… alkotás közben teljesen rákaptam az „ízére”, és mivel csak díszei az ékszereimnek, illetve scrapbook gomboknak készültek, úgy érzem mégis mások, mint a nagy átlag. A precizitás és a maximalizmus pedig végre áldássá vált. Gyerekkoromban nagy átok volt, hiszen mindig morgás volt a lassúságom miatt (pl. a krumplipüréhez nem kell, hogy szép egyformák legyenek a főzéshez vágott krumplikockák. Most viszont mindenki dícséri…

 

Mit jelent számodra a gyurmaékszer-készítés, hiszen más kreatív technikákban is otthon vagy. Van ennek a hobbitechnikának külön helye a szívedben? Van esetleg kedvenc saját SK-készítésű ékszered, amelytől soha nem válnál meg?
A gyurmázás foglalja el a második nagy helyet a szívemben, az első marad a scrapbook. Itt is a változatosságot szeretem. Megalkotni a sütit, mindig másfélét, aztán ékszert készíteni belőlük. Hamar rájöttem, hogy ebben sem szeretek még egyszer ugyanolyat készíteni… A kedvencem azt hiszem mindig épp valamelyik újdonság. Nem vagyok gyűjtögető típus, így ha eleget hordtam valamit, és jön egy újabb kedvenc, simán „lecserélem”, elajándékozom. Jelenleg  mégis akad két SK ékszerem (bár nem gyurmás) amitől úgy érzem sosem válnék meg: egy fülbevaló, és egy karkötő, miniatűr scrapbook oldallakkal, amiken a kisfiaim fényképe van.

 

Legutóbb a Karácsonyi édességeket tetted közzé a blogodon gyurmázással kapcsolatban. Nagyon tetszettek! Mi szokott lázba hozni, amikor újra leülsz gyurmázni, talán egy új technika vagy  egy új torta, amit nemrég kóstoltál meg? Miből indulsz ki egy új modell elkészítése kapcsán?
Új inspiráció volt már technika is, de inkább kaptam: érdekes ötleteket ismerősöktől, vásárlótól. És kíváncsi voltam, hogyan lehetne gyurmából kivitelezni és meg tudom-e csinálni. A puncsmignon volt a legviccesebb. A puncstorta után rendelték (egy fiú részére, szóval már eleve ez kihívás volt). Mivel sosem ettem még, elkezdtem kutatni a neten képek után, megnéztem a receptjét (kiderült, hogy ezt is egy magyar cukrász találta ki!), megkérdeztem több embert, pl. a cukrászdában. Meg is kóstoltam volna, csakhogy egyetlen veszprémi cukrászdában sem találtam! Bejártam az összest, megkérdeztem, hogy néz ki, milyen belül. Kissé furcsán néztek, de elmagyarázták. (Kiderült, hogy itthon másképp készítik, mint ahogy a „nagykönyvben” meg van írva… úgyhogy fel volt adva a lecke. Nagyon élveztem a kutatómunkát is, meg elkészíteni is!
Úgy tudjuk, szeretsz a Rayher által is forgalmazott Viva Pardo ékszergyurmákkal dolgozni. Kíváncsiak vagyunk, miért tartod jónak ezeket a termékeket?
Akkor ez itt a reklám helye. De komolyan,azt tudom csak írni, és áradozni, mint a rossz reklámokban! Kifejezetten IMÁDOK vele alkotni, és csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla! (Akinek hasonló gondjai voltak/vannak, mint nekem, az próbálja ki, és meg fogja érteni a lelkesedésem!!) Először másfajta (de jó minőségű!) gyurmákat használtam, de képtelenség volt velük dolgozni, annyira puhák voltak (nagyon meleg és párás a lakásunk), és rengeteget dühöngtem miattuk. A Rayhernél dolgozó egyik kedves scrappertársam ajánlotta a Viva Pardot, és amint kipróbáltam, hát egyből bele is szerettem. Álomszépen lehet vele dolgozni, bármilyen körülmények között. Könnyen össze lehet gyúrni, új színeket varázsolni belőlük (már ha nem szeretne az ember egy hatalmas raktárt felhalmozni, mert eleve rengeteg gyönyörű színben lehet kapni). Mivel direkt ékszerkészítéshez ajánlják, megkapóan szép a színpaletta, rengeteg színárnyalat van, könnyen formázható, formatartó, egyszerű és egyszerűen mesés vele a munka!
Szívesen olvasnánk arról, hogyan inspirálódsz? Szívesen tanulsz-e meg új technikákat, nézel-e videókat, olvasol-e szaklapokat, kérünk, oszd meg velünk, mesélj, hogy mi is megtudhassuk!
Gyurmával kapcsolatban csak a gyurma blogot szoktam olvasni, és az ott ajánlott videókat nézem meg (két kicsi fiam mellett egyelőre nincsen többre időm. Ez épp elég most nekem. Itt a lányok nagyon jókat és hasznosakat írnak, klassz és használható videókat tesznek fel, a blogon és a fórumon is szívesen segítenek mindenkinek. Szeretettel ajánlom minden kezdő és haladó gyurmásnak!
Nagyon köszönjük az interjút, Hana! Jó volt megismerni, mit jelent számodra a gyurmaékszer-készítés. További örömteli alkotós órákat kívánunk!

Jó szívvel ajánljuk olvasóink figyelmébe
Nógrádi-Mikó Flóra blogját,
ahol folyamatosan megtalálhatjuk legújabb alkotásait!


Budaházi Brigitta

2011. március 17., csütörtök

Videó: Muffin fülbevalók készítése ékszergyurmából

Ebben az angol nyelvű videón megtudhatjuk, hogyan készülnek ezek a tündéri, habos krémmel borított muffin fülbevalók, amelyeket otthon magunknak vagy gyermekünknek, barátainknak mi is könnyedén elkészíthetünk.

2011. március 15., kedd

Jó tudni: A gyurmázásról általában 2. rész

Forrás: Viva Decor
Cikkünk első részében megismerkedtünk az ékszergyurmák alapanyagával és történetével, nézzük meg most közelebbről, mi mindent érdemes még tudni erről a modernkori "agyagról", a süthető gyurmáról. Írásunk bemutatja a legfontosabb tulajdonságait, megtudhatjuk, milyen kézműves területen használhatjuk, melyek a legelterjedtebb megmunkálási technikák, milyen egészségügyi tudnivalók ismertek? Ismerkedjünk tovább az ékszergyurmákkal!

2011. március 9., szerda

Jó tudni: A gyurmázásról általában 1. rész

A süthető vagy ékszergyurma (angolul: polymer clay) PVC (polimer polivinil-klorid) alapanyagú formázható, gyurmaszerű anyag, amely állagában emlékeztet az agyagéra. Sokféle technikával megmunkálható, ezért előszeretettel használják kézműves hobbitechnikákhoz és művészi projektekhez. Művészektől az amatőrökön át egészen a gyermekekig szívesen alkalmazzák alkotómunkához.


Márciusi alkotós játék

A Rayher inspirációs blogján indított játékok lényege, hogy szeretnénk ösztönözni olvasóinkat, hogy osszák meg velünk, mit készítenek cikkeink hatására! Erre a Facebook profilunkon adunk lehetőséget. A legszebb munka feltöltőjének értékes nyereményt fogunk eljuttatni, játékonként egy-egy kis csomagot, amely mindig az adott témakörhöz fog kapcsolódni, és többnyire a további alkotáshoz tartalmaz majd kreatív hobbitermékeket.

Márciusi alkotós játék 1.
Feladat:
  • 1. Készíts gyurmaékszert (vagy vedd elő, amit korábban készítettél).
  • 2. Ezután fotózd le, majd töltsd fel a Rayher Facebook profiljára.
  • 3. Végül, hagyj egy megjegyzést itt ennél a bejegyzésnél.
  • 4. A feltöltés határideje 2011.03.31. 24:00

Nyeremény:
  • Az alkotások beküldőinek egyike egy ajándékcsomagot kap.
  • Tartalma:
    1-1 doboz 34 g Viva Pardo ékszergyurma arany és ezüst színekben, továbbá
    1-1 db arany és ezüst organza nyakláncalap 
  • A nyertest a Rayher munkatársaiból álló zsűri fogja kiválasztani, a közzététel 2011. április első napjaiban.
Az ékszerek elkészítése közben és előtt figyeld a Rayher blogját, mert gyurmázós videókkal interjúkkal és különféle inspirációkkal készülünk! Ezeket az ötletadó bejegyzéseket ide, ebbe a bejegyzésbe is be fogjuk folyamatosan (utólag linkelni).

Jó alkotást kívánunk!
Kíváncsian és nagy szeretettel várjuk a süthető gyurmákból készült ékszereket!

Ezek az ékszergyurmák 2011. március 01-31 között 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Rayher Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.

Kattints ide, és válassz a 34 színben kapható  Viva Pardo ékszergyurma kollekcióból!

Indul márciusi kvízjátékunk!

Ebben a hónapban a gyurmákról tudhatunk meg sok hasznos dolgot itt a Rayher inspirációs blogján. Természetesen ehhez kapcsolódik márciusi kvízjátékunk is, az ékszer- vagy más néven süthető gyurmákról fogunk kérdezni Benneteket. Most nem lesznek olyan nehéz kérdések, mint a gyönygyfűzés témában voltak! Ezért reméljük, minél többen részt vesztek majd a játékunkban!

2011. március 2., szerda

A hónap ötlete: Gyurmázzunk!


Ebben a hónapban a Rayher Kreatív Centrum inspirációs blogján minden az ékszergyurmákról vagy más néven süthető gyurmákról fog szólni. Az előző hónapban már bevezetett érdekes interjúkkal, oktatóvideókkal, ismeretterjesztő cikkekel, inspirációkkal, nyeremény- és alkotós játékokkal, tanfolyamokkal és vásárlási akciókkal várunk mindenkit!

2011. március 1., kedd

Takarítónőket keresünk ;)

Tavaszi nagytakarításhoz takarítónőket keresünk!

Segíts a Rayher Kreatív Centrumban pénteken "kisöpörni" a régit, hogy jöhessen az új! A takarítás ideje alatt minden termékre 20% egyes termékekre 90% kedvezmény!
Meghosszabbított takarítási nyitva tartás:
2011. március 4. péntek 10-20 óráig

A kedvezmény más kedvezményekkel nem vonható össze, ezen időszak alatt a törzsvásárlói rendszer nem érvényes.