2011. október 17., hétfő

Készítsünk díszes gyertyatartót

Ebben a hónapban a "Fény születik" szlogennek megfelelően a lámpakészítés is fókuszba kerül inspirációs blogunkon, ezért úgy gondoltuk, olvasóinkkal megosztjuk, hogyan varázsolhatunk díszes gyertyatartót egy papírmasé félgömb mécsestartóból!

2011. október 11., kedd

Tuti lámpafüzér-készítési tippek

Ebben a hónapban a "Fény születik" szlogennek megfelelően a lámpakészítés is fókuszba kerül inspirációs blogunkon, ezért úgy gondoltuk, olvasóinkkal megosztunk néhány tuti lámpafüzér-készítési tippet, amit az interneten találtunk.
Mire tudjuk használni ezeket a lámpafüzéreket? Születésnap vagy más családi esemény megünneplésekor, partikon használhatjuk őket beltéri vagy kültéri alkalmi dekorációként. Hiszen egy jó kerti partit nem csak nyáron, hanem még a nem túl hideg őszi délutánokon-estéken is tarthatunk, s ide tökéletes díszítőelem egy vidám búrákkal készült lámpasor. Kisgyermekes családok a babaszobát is díszíthetik egy ilyen égősorral, hiszen nincs túl nagy fényereje és kellemes hangulatot teremthet a babával való esti foglalatoskodáshoz.

Ötleteink alapját a különböző égősorok képezik, amelyeken 10 vagy 20 égő, és egy villanykapcsoló is található, s átlátszó, fehér vagy zöld színben kaphatók. A lámpaburákat vagy kész búra-alapokból állíthatjuk össze (5-10 darabos csomagok), vagy pedig öntapadós lámpafóliából vághatjuk ki őket tetszés szerinti méretben és alakzatban. A lámpaburák alapját képező fóliákat aztán textillel, csomagolópapírral, dekupázspapírral vonhatjuk be, vagy mi magunk is készíthetünk mini lámpaburákat akár kis műanyag pohárból vagy hajtogatott színespapírokból. Végül pedig azokat a füzérekre helyezve könnyedén összeállíthatjuk szép lámpafüzérünket. A bejegyzés elején található lámpafüzér elkészítését áprilisi kézműves tanfolyamunk résztvevői is elsajátíthatták.

Lássunk tehát néhány tuti lámpafüzér-készítési tippet! Az alábbi képekre kattintva eljuthatunk azokhoz a blogbejegyzésekhez, amelyek képekkel illusztrálva mutatják be lépésről-lépésre az elkészítés menetét. A leírások nem magyarul íródtak, de a képek alapján biztos, hogy jól elboldogulunk!

Mini lámpabúrák készítése műanyag poharakból

Az alábbi lámpafüzér úgy készül, hogy egyforma méretű, kis műanyag poharakat egymáshoz illő papírokból kivágott palástokkal vont be a készítője. Nagyon szép és elegáns, ugyanakkor könnyen elkészíthető!

Forrás: Hey gorgeous!


Lámpabúrák öntapadós lámpásfóliából

Az alábbi lámpafüzért öntapadós lámpásfóliából készíthetjük el.
Az alábbi linken a leírásban a hozzávalókat tartalmazó kép alatt egy letöltési linket is találhatunk (template), amely a piramis alakú lámpák kivágósablonját tartalmazza.
A lámpák érdekessége, hogy feliratot vagy tetszőleges ábrákat
"szurkálhatunk" a fóliába, így azokon a felkapcsolt lámpákon átszűrődik a fény.

Forrás: OnceWed


Origami lámpabúrák papírból

Az alábbi lámpafüzér origami hajtogatással készül.
Az alábbi linken lépésről-lépésre láthatjuk a hajtogatás menetét.
A füzér érdekessége, hogy a kis dobozok végső alakjukat egy erőteljes levegőbefúvással érik el,
ezután fűzhetők fel az égősorra.

Forrás: Blog by minimega

A fenti lámpafüzérek elkészítéséhez az alábbi termékeinket ajánljuk:

Kiszerelés Lámpásfólia, hullámos, 187x122 mm, csom. Mini égőfüzér, beltéri, átlátszó, 10 égő, Lámpásfólia, 0,3 mm, tekercs 10 m, szélesség 60 cm
Cikkszám 2303700 8933237 2304800
Ára 845,- Ft/cs 1.180,- Ft/cs 2.990,- Ft/db


Októberi akciós termékeinket itt találod:
 A fenti termékek 2011. október 1-31 között 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Rayher Kreatív Centrumban  (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.

Jó vásárlást kívánunk!

2011. október 6., csütörtök

Lámpabura díszítése

Gondoltad, hogy tante ema textíliával kiválóan díszíthetjük a Rayher Kreatív Centrum által forgalmazott lámpaernyőket is? Hadd adjunk rögtön egy ötletet is!

Újítsuk fel megunt lámpánkat, pótoljuk a tönkrement lámpaburát!
A bal oldali képen látható asztali lámpát az alábbi termékek felhasználásával készíthetjük el:

2011. október 5., szerda

Októberi akció a Rayherben

Minden hónapban egyes termékek kedvezményes áron kaphatók a Rayher Kreatív Centrumban. Ebben a hónapban az alábbi termékek
2011. október 1-31 között 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Rayher Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.


Nézzünk meg közelebbről néhány akciós terméket!
Kiszerelés Lámpaernyő, kúpos, kerek, fehér Lámpaernyő, piramis, fehér Lámpaernyő, kerek, fehér, Váz lámpaburához, 40 cm átm.
Cikkszám 2303802 2303002 2308202 2300200
Ára 1.470 Ft/db 1.190 Ft/db 2.200 Ft/db 1.210 Ft/db
Kiszerelés Lámpásfólia, hullámos, 187x122 mm, csom. Mini égőfüzér, beltéri, átlátszó, 10 égő, Fémkarika pl.lámpaburához, fehér, 20 cm átm. Fém lámpásláb foglalattal, magasság 20 cm
Cikkszám 2303700 8933237 2505200 2307600
Ára 845,- Ft/cs 1.180,- Ft/cs 340,- Ft/db 3.480,- Ft/db


További októberi akciós termékeinket itt találod:
 A fenti termékek 2011. október 1-31 között 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Rayher Kreatív Centrumban  (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.

Jó vásárlást kívánunk!

2011. október 3., hétfő

A hónap ötlete: Fény születik




2011. októberében tippeket adunk,arra, hogyan díszítsünk, újítsunk fel régi vagy megunt lámpaburákat, megismerkedhetünk a kasírozás és a shabby chic technikával, és ötleteket adunk mécsestartók készítésére is!