2012. január 19., csütörtök

Készítsünk állatos maszkokat farsangra!

A farsangi időszak előtt jól jöhet néhány ötlet, ha gyermekünk valamilyen állatos jelmezt kér tőlünk az idei farsangra. Az alábbi két álarcot könnyedén elkészíthetjük mi is otthonunkban, mindössze egy papírmasé alapot kell beszerezni hozzá, vagy az ügyesebb édesanyák, nagymamák akár maguk is elkészíthetik azt.
A kiszínezhető Rayher állatmaszk alapokkal pedig szinte gyerekjáték az álarckészítés!


Bagolyálarc
Ezt az igazán helyes bagoly-álarcot különböző méretű, levél alakú lyukasztott formák vagy papírkivágások segítségével állíthatjuk össze. Figyeljük meg a képen, milyen jól mutatnak az egymásra rétegzett egyforma vagy hasonló papírszeletkék.Mint megannyi toll, úgy fogják körbe a szemet. Használjunk többféle árnyalatú színes papírt. A különböző papírárnyalatokat akár akvarellfestékkel, mi magunk is előállíthatjuk: a világos színű papírra fessünk egy árnyalattal sötétebb réteget és így tovább. A megszáradt papírokból ezután vágjuk ki vagy lyukasszuk ki a formákat.
Ezt az álarcot MyOwlBarn galériájában láttuk meg, ahol még több bagoly, és további fényképek találhatók az álarcról.

Jegesmedve-álarc
Egy papírtányér, egy papírpohár, néhány papírzsebkendő, ragasztó, fekete filctoll, és egy jókora pom-pom, fekete fonalból. Mindössze ennyi kell ahhoz, hogy ezt az aranyos jegesmedve álarcot elkészíthessük. Melyik kisfiú ne szeretne ilyen álarcot magának? Az alábbi linken képekkel illusztrálva nézhetjük végig az elkészítési módját. Az elkészítés angolul olvasható, de a képek alapján bárki számára követhető a munka menete. Rachel blogja, és a jegesmedvés bejegyzés


Készítsük farsangi kellékeket gyerekekkel! A Kids Club termékcsaládbók két olyan termékre hívjuk fel figyelmet, amelyet a január-februári időszakban érdemes kipróbálni. Az egyik egy papírmasé fejdísz-készítő készlet, a másik pedig egy állatos farsangi álarc készítő készlet. Mindkét készletben 3-3 papírmasé alakzat és öntapadós strasszkövek találhatók.




Rendeld meg a termékeket akár most az alábbi linkeken!
Állatos papírmasé álarcok 7552200
Papírmasé korona 7552100



Papírmasé álarcok nagy választékban A farsangi időszak közeledtével az álarckészítés nagyon népszerű a kézműveskedők körében. Ehhez ajánljuk papírmasé farsangi álarcainkat, amelyek nagy választékban kaphatók a Rayher Kreatív Centrumban és webáruházunkban. Az alábbi képekre kattintva az adott termék aloldalára juthatsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése