2012. február 4., szombat

A hónap ötlete: Készítsünk drótékszereket!

Lelkesen ajánljuk ebben a hónapban inspirációs blogunk bejegyzéseit, mindazoknak akik még csak most ismerkednek, vagy még egyáltalán nem hallottak eddig a drótékszer-készítésről. Ezt a kézműves technikát igyekszünk ugyanis 2012. februárjában kicsit közelebb hozni blogunk olvasóihoz.

Kitekintést nyújtunk a nemzetközi kézművesek munkái körébe, illetve tájékozódunk a legújabb trendekről. Bemutatjuk azt is, milyen eszközöket célszerű használni a drótékszer-készítés aprólékos munkálataihoz, s melyek azok, amelyek kínálatunkból is elérhetők.


Lássunk mindjárt egy képgyűjteményt a Flicr képmegosztó  honlapról! A képgyűjtemény, melynek feltöltője az Alkhymeia fantázianevet választotta, különleges drótékszereket tartalmaz. Nemcsak drótot, japángyöngyöt, de néhol, mint azt az alábbi képen is megfigyelhetjük, ékszergyurmát is használt a készítő. A lenyűgöző alkotásokat több oldalon keresztül csodálhatjuk kis és nagy méretben egyaránt. Jó nézegetést kívánunk!



Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk a drótékszerekhez? Ha igen, ebben a hónapban figyeld blogbejegyzéseinket, mert sok hasznos dolgot tudhatsz meg ezekről az érdekes ékszerekről! Itt van mindjárt drótékszer készítő kézműves tanfolyamunk, amit a figyelmedbe ajánlunk! Itt az alkalom, hogy megismerkedj közelebbről ezzel a technikával:

Téma Időpont Tanfolyam díja
Drótékszer szett készítése 2012.02.18.
szombat 10:00
1.990,- Ft

Ha szeretnél eljönni tanfolyamunkra, az fenti linkre kattintva regisztrálhatsz!

3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ékszerek! Az lenne a kérdésem, hogy miként lehet összedolgozni a drótot és a gyurmát? Nem arra gondolok, mint a cikkben lévő képeken is, hogy dróttal rögzítették az alaphoz, hanem amikor "össze vannak nőve"? Úgy, mint ezen a szetten is: http://www.flickr.com/photos/alkhymeia/6205284174/in/set-72157616495534523/
    Együtt lehet sütni vajon a drótalappal??
    És arra létezik tutorial, hogy miként lehet gyurmával ilyen csodálatos többszínű árnyalatot /mintát elérni?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Noé! A drótokat együtt lehet sütni a gyurmával. Az ékszer keretét elkészítjük a drótból, 0,8-1mm nikkelmentes félkemény ékszerdrótot használunk. A gyurmát szilikonos sütőpapíron kinyújtjuk, ráhelyezzük a foglalatot és addig nyújtjuk, vagy nyomkodjuk óvatosan, ameddig a drót és a gyurma felszíne teljesen egy szintben lesz. A sütőpapírral együtt rakjuk a sütőbe és a gyurma használati utasítását betartva megsütjük. Ez általában 120 fokon max. 30 perc. A színátmenetek elérésére több mód van. A legegyszerűbb, ha két színből nyújtunk egy-egy téglalapot, átlósan félbevágjuk, a két különböző háromszöget összeillesztjük, félbehajtjuk és kinyújtjuk, újra félbehajtjuk, újra kinyújtjuk. Egészen addig, amíg a színátmenet kialakul. A színátmenetek és a nagyon finom aprólékos minták elkészítése a millefiori technikához tartozik. Ehhez sok-sok leírást és ötletet is találhatunk az interneten.

    VálaszTörlés
  3. Húh! Nagyon köszönöm a választ!!! Izgalmasan hangzik!!! Ilyenkor sajnálom, hogy vidéki vagyok és nem tudok részt venni a foglalkozásokon. :( Javaslom esetleg, hogy akár utólag online is lehetne árusítani készletben: alapanyagokkal, elkészítési leírással egy-egy ilyen tanfolyam anyagát. így a vidékieknek is lehetősége lenne ezeknek a csodás alkotásoknak az elkészítéséhez.
    ... Köszönöm az új cikkben említett ingyenes lelőhelyet is ékszerkészítéssel kapcsolatban!!

    VálaszTörlés