2012. június 2., szombat

Laupheimben jártunk

2012. május 19-20-án került megrendezésre a Rayher GmbH, workshopokkal egybekötött szakmai kiállítása Laupheimben. Ezeken a kiállításokon előre megtekinthetők a következő egy év bevezetésre kerülő újdonságai, sőt, sok közülük workshopok keretében azonnal kipróbálható. Blogbejegyzésünkben és a csatolt képgalériával szeretnénk ízelítőt nyújtani erről a nem mindennapi programról.

A hétvége háromféle szakmai programot  kínál: az újdonságok kiállításán való részvétel, workshopokon (mini alkotós tanfolyamokon) való részvétel és bemutatókon való részvételi lehetőség.

A kiállításon gyakorlatilag a teljes termékskála bemutatásra kerül, termékcsoportonként különböző display-eken tekinthetők meg az egyes hobbikellékek. A termékek többsége felhasználva is megtekinthető - a Rayher dizájnerei tengernyi elkészített mintadarabbal, inspirációs alkotásokkal készülnek a kiállításra. Az inspirációs alkotások környezetében pedig az alapanyagok, eszközök is fellelhetők, hol függőleges kiállítófalon, hol bútorokon, hol állványokra rendezve - vagy épp lélegzetelállítóan szépen berendezett karácsonyfás otthont idéző sarokban.



A workshopokon, melyekre előzetesen kell jelentkezni, ki-ki megtanulhatja a legújabb termékek használatát, egy kreatív tárgy elkészítése kapcsán. Lehet ez épp egy új alapanyag, de akár egy újfajta eszköz, vagy technika is. Idén öt tanfolyamon vehettünk részt: LaBoca karkötő, papírcsillag, facsillagos ajtódísz, műanyag díszgömb, tordadoboz-készítő foglalkozásokon.

A jobb oldali képen a három részből álló műanyag gömbdíszt láthatjuk, amelynek közepére dekupázs-technikával karácsonyi szalvátából kivágott motívum került, belül műhó és mini-ponponok, kívül pedig dekormasszával díszített szalvétarátét, és bársonyszalag díszítette. Ennek a gömbnek egy egyszerűbb változatánál belülről dekupázsoltunk karácsonyi motívumot a gömb mindkét felére.






A bemutatókat a Rayher GmbH munkatársai, valamint meghívott vendégek, a Sizzix vágógépek forgalmazója, az Ellison, valamint a SpectrumNoir művészfilctollak gyártójának képviselője volt segítségünkre. Így megismerkedhettünk a legújabb Sizzix vágó és domborítósablonokkal, a művészfilctollak használatával, kipróbálhattuk a SewEasy varró- és szalagbefűző-sablonokat, készíthettünk ajándéktasakokat. Közelebbről megfigyelhettük a tűnemezelés praktikáit, valamint a tante ema termékek újdonságait.


A hétvége sűrű programot kínált, egymást érték a minitanfolyamok, szinte minden percünk be volt táblázva. Nem unatkoztunk, mert rengeteg impulzus ért bennünket, s igyekeztünk mindent befogadni. Mégis jutott idő a mókázásra, vidám beszélgetésekre a terített asztaloknál vagy épp az esti városnéző-séta alkalmával. Többszáz fénykép készült. Szeretnénk átadni a bennünket élt élmény egy részét, de mivel jelen blog témája inkább az inspirálás, nem a történetmesélés, a fényképekből kiválasztottunk 95-öt, melyeket elláttunk képaláírásokkal is, s úgy gondoltuk inkább galéria formájában nyújtunk ízelítőt erről a közös programról.

A teljes fotógalériát,  képaláírásokkal együtt az alábbi linkre kattintva tekinthetjük meg. Jó nézelődést kívánunk!

Laupheim 2012. május 19-20.
A galériában Molnár Ibolya, Varga Edit és Budaházi Brigitta fotói láthatók. Köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése