2011. január 7., péntek

Kézműveskedés gyerekekkel téli estéken 1.


A hosszú téli estéket eltölthetjük úgy is, hogy gyermekeinkkel kézműveskedünk. Itt a Rayher blogján az elkövetkezendő néhány napban ehhez fogunk ötleteket adni.

Emlékszünk még a régi Dörmögő Dömötör c. újságra, és az abban lévő kivágható és összeragasztható mellékletekre? Azok a kivágók a legtöbbünkben bizonyára szép emlékeket idéznek. Vagy azért, mert mi magunk állítottuk össze és ez sikerélményt adott nekünk, vagy pedig azért, mert édesanyánk vagy édesapánk velünk együtt töltötte az elkészítéséhez szükséges időt és ennek emléke maradt meg bennünk.

A sorozat legelső bejegyzésében egy könnyen és gyorsan elkészíthető készlettel ismerkedhetünk meg, amelyben helyes hóemberek állnak fa csillagokon.


Amint a videóban is láthattuk, az összes hozzávalót könnyedén kipattinthatjuk az előrevágott alapból, így gyermekünk számára sem lesz nehéz munka. Javasoljuk, hogy döntse el ő, melyik kis hóember mellé melyik nagyobb álljon, melyiknek a kezébe kerüljenek a fagyik és hová a nagy hógolyók. A készlet 2 nagyobb és 3 kisebb csillagot, 10 hóembert, számos kiegészítőt és egy ív 3D ragasztókockát, valamint német nyelvű leírást tartalmaz. Ez a kis téli projekt annyira egyszerű, hogy 3-4 éves gyermekünknek sem fog 10 percnél több időbe kerülni egy csillag elkészítése. Bátran ajánljuk mindenkinek! De nézzük meg, lépésről lépésre, hogyan készül egy ilyen csillag!


1. Óvatosan pattintsuk ki az elővágott ívről a hóembereket és a kiegészítő elemeket.







2. Hajtsuk hátra minden álló rész (a hóemberek és hógolyók) alsó részét, majd ragasszuk rájuk a 3D ragasztókockákat. Válasszuk ki a kiegészítő elemeket és azokra is helyezzünk ragasztókockákat.
 




3. Egymás mögött kis távolságra és enyhén fedve az egyes elemeket, ragaszuk fel a részeket a fa csillagra.



Tipp: Amikor már minden csillaggal elkészültünk, kivételesen borítsunk ki egy fél zacskó cukrot a konyhapultra és hagyjuk gyermekünket hadd játsszon kedvére a "havas" tájon a csillagokra állított hóemberekkel! :)



Ha kedvet kaptunk az elkészítéséhez, a terméket megvásárolhatjuk a Rayher Kreatív Centrumban (1093 Budapest, Boráros tér 7. Duna Ház, I. emelet) vagy a Rayher webáruházában.



Hóemberek fa csillagokkal
Cikkszám: 8037000
Ára: 1.100,- Ft

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötletnek találom az ötleteket az elkészítéshez.Főleg a letölthető rész, és a videó segítséget.

    VálaszTörlés
  2. Örülünk, hogy tetszett! Kellemes időtöltést kívánunk a kivágókhoz!

    VálaszTörlés