2011. október 11., kedd

Tuti lámpafüzér-készítési tippek

Ebben a hónapban a "Fény születik" szlogennek megfelelően a lámpakészítés is fókuszba kerül inspirációs blogunkon, ezért úgy gondoltuk, olvasóinkkal megosztunk néhány tuti lámpafüzér-készítési tippet, amit az interneten találtunk.
Mire tudjuk használni ezeket a lámpafüzéreket? Születésnap vagy más családi esemény megünneplésekor, partikon használhatjuk őket beltéri vagy kültéri alkalmi dekorációként. Hiszen egy jó kerti partit nem csak nyáron, hanem még a nem túl hideg őszi délutánokon-estéken is tarthatunk, s ide tökéletes díszítőelem egy vidám búrákkal készült lámpasor. Kisgyermekes családok a babaszobát is díszíthetik egy ilyen égősorral, hiszen nincs túl nagy fényereje és kellemes hangulatot teremthet a babával való esti foglalatoskodáshoz.

Ötleteink alapját a különböző égősorok képezik, amelyeken 10 vagy 20 égő, és egy villanykapcsoló is található, s átlátszó, fehér vagy zöld színben kaphatók. A lámpaburákat vagy kész búra-alapokból állíthatjuk össze (5-10 darabos csomagok), vagy pedig öntapadós lámpafóliából vághatjuk ki őket tetszés szerinti méretben és alakzatban. A lámpaburák alapját képező fóliákat aztán textillel, csomagolópapírral, dekupázspapírral vonhatjuk be, vagy mi magunk is készíthetünk mini lámpaburákat akár kis műanyag pohárból vagy hajtogatott színespapírokból. Végül pedig azokat a füzérekre helyezve könnyedén összeállíthatjuk szép lámpafüzérünket. A bejegyzés elején található lámpafüzér elkészítését áprilisi kézműves tanfolyamunk résztvevői is elsajátíthatták.

Lássunk tehát néhány tuti lámpafüzér-készítési tippet! Az alábbi képekre kattintva eljuthatunk azokhoz a blogbejegyzésekhez, amelyek képekkel illusztrálva mutatják be lépésről-lépésre az elkészítés menetét. A leírások nem magyarul íródtak, de a képek alapján biztos, hogy jól elboldogulunk!

Mini lámpabúrák készítése műanyag poharakból

Az alábbi lámpafüzér úgy készül, hogy egyforma méretű, kis műanyag poharakat egymáshoz illő papírokból kivágott palástokkal vont be a készítője. Nagyon szép és elegáns, ugyanakkor könnyen elkészíthető!

Forrás: Hey gorgeous!


Lámpabúrák öntapadós lámpásfóliából

Az alábbi lámpafüzért öntapadós lámpásfóliából készíthetjük el.
Az alábbi linken a leírásban a hozzávalókat tartalmazó kép alatt egy letöltési linket is találhatunk (template), amely a piramis alakú lámpák kivágósablonját tartalmazza.
A lámpák érdekessége, hogy feliratot vagy tetszőleges ábrákat
"szurkálhatunk" a fóliába, így azokon a felkapcsolt lámpákon átszűrődik a fény.

Forrás: OnceWed


Origami lámpabúrák papírból

Az alábbi lámpafüzér origami hajtogatással készül.
Az alábbi linken lépésről-lépésre láthatjuk a hajtogatás menetét.
A füzér érdekessége, hogy a kis dobozok végső alakjukat egy erőteljes levegőbefúvással érik el,
ezután fűzhetők fel az égősorra.

Forrás: Blog by minimega

A fenti lámpafüzérek elkészítéséhez az alábbi termékeinket ajánljuk:

Kiszerelés Lámpásfólia, hullámos, 187x122 mm, csom. Mini égőfüzér, beltéri, átlátszó, 10 égő, Lámpásfólia, 0,3 mm, tekercs 10 m, szélesség 60 cm
Cikkszám 2303700 8933237 2304800
Ára 845,- Ft/cs 1.180,- Ft/cs 2.990,- Ft/db


Októberi akciós termékeinket itt találod:
 A fenti termékek 2011. október 1-31 között 10% kedvezménnyel vásárolhatók meg a Rayher Kreatív Centrumban  (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.

Jó vásárlást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése