2014. június 11., szerda

Lakástuning táblafestékkel

Itt a nyár, a vakáció, a jó idő! A napsütéstől jobb a kedvünk, vidámabbak vagyunk, s ilyenkor mi is szebbnek látjuk a világot. A nagy melegben, ha épp nem olvasunk vagy kortyolgatjuk a limonádét, talán bizony szívesebben tevékenykedünk az árnyékban, a jó levegőn, mint rossz időben a szobában
Hoztunk néhány új ötletet a lakás kicsinosítására - a közös bennük, hogy mindegyiknél egy speciális anyagot, a táblafestéket használtuk!
A fenti képen a különböző konyhai tárolókra került a különleges táblamatrica, melyre krétával vagy krétahatású tollal írtunk feliratokat. Máris látványos változás történt! A feliratok pedig vízzel eltávolíthatók. Nem kell többé áztatni, új címke után nézni! Itt a letörölhető, újraírható táblacímke! De, persze nemcsak a konyhai tárolóedényeket dobhatjuk fel ezekkel a címkékkel! Ajándékdobozokat, kincsesládákat, a nyaralás emlékeinek szánt apró tárolókat is elláthatjuk ezekkel a címkékkel.

Nézzünk csak körbe a lakásban! Hányféle bútort, apró tárgyat változtathatunk át ezzel a most divatos anyaggal? 25 ötletet gyűjtöttünk össze honlapunkon, ahol a táblafesték volt az alkotók segítségére! Bútorok, poharak, vázák, üdvözlőtáblák - megannyi apró ötlet, amire nem is gondolnánk, s tényleg jól mutat!

Ismerkedjünk meg a táblafestékekkel közelebbről! Az alábbi termékek kaphatók a Rayher-Hobby Kreatív Centrum József krt-i boltjában, webáruházunkban és viszonteladóinknál!


Klasszikus táblafestékek
Vízbázisú festék, száradási ideje 24 óra. Száradás után a felület hagyományos krétával írható, nedves ruhával törölhető. Használható fa, MDF, karton, papírmasé, agyag, festővászon és falfelületeken is. Használat előtt alaposan keverjük fel, és legalább két, egyenletes, egymást keresztező rétegben hordjuk fel a felületre ecsettel vagy festőhengerrel segítségével. Egy 59 ml-es kiszerelésű flakon 1,5 m² felületre, egy 118 ml kb. 3 m² elegendő. Szín: fekete




Táblafesték üvegre és porcelánra
Vízbázisú festék kifejezetten üveg- és porcelánfelületekre. Száradás után sütőben kiégethető. A festett felület hagyományos krétával írható, nedves ruhával törölhető. Használat előtt alaposan keverjük fel, az alap zsír- és pormentes legyen. Hagyományos vagy szivacsecsettel is felhordható. Négy nap száradás után nem előmelegített háztartási sütőben 165 °C-on 30 percig égessük. Ezután akár mosogatógépben is mosható. 59 ml, szín: fekete.




Színtelen táblalakkok
Akrilfestékkel kezelt vagy natúr felületeken is alkalmazható. Használhatjuk fára, agyagra, papírmaséra, MDF-re, falra. 24 óra száradási idő után a felület hagyományos krétával írható, nedves ruhával letörölhető. Használat előtt alaposan keverjük fel. Legalább két, egyenletes, egymást keresztező rétegben hordjuk fel a száraz, akrilfestékkel festett felületre ecset vagy festőhenger segítségével. Így tulajdonképpen bármilyen, tetszőleges színű táblát készíthetünk. Selyemfényű. 59 ml = 1,25 m²,  118 ml = 2,5 m2, 236 ml = 5 m²




Folyékony kréta (krétatoll)
Vízbázisú folyékony kréta (enyhe szagú). Sokféle sima felületen használhatjuk, például üveg, tükör, műanyag, fém, melyekről könnyedén letörölhető. A felület legyen zsír- és pormentes. Hegy vastagsága2-6 mm, 11 ragyogó színárnyalat.


Nézd meg a további ötleteinket!
25 ötletet gyűjtöttünk össze cikkünkben!
Kattints az alábbi képre, válassz közülük, s tuningold fel te is lakásodat táblafestékkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése