2011. április 13., szerda

Egy álomszép, nőies alkotósarok

Bizonyára sok olvasónk szívesen lapozgat lakberendezési magazinokat és olyan újságokat, amelyekből ötleteket meríthetünk, hogyan lehet alkotásra ösztönző dolgozósarkot, kreatív munkahelyet létrehozni.

Ezzel a cikkünkkel szeretnénk e vizekre evezni. Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy alkotótevékenységet úgy a legideálisabb végezni, ha az embernek nem kell külön kipakolnia majd ezután mindig a lakás egy teljesen más helyére elpakolnia a "kreatívkodáshoz" szükséges eszközöket és alapanyagokat.

Magyarországon is már egyre többünknek lehetősége nyílik arra, hogy berendezzen magának akár csak egy asztalt is, ahová félrevonulhat a hétköznapi teendők után, megírhat egy levelet, összeállíthat egy kedves képeslapot, scrapbook oldalt, megvarrhatja gyermeke legújabb kisruháját vagy textiljátékát, összeállíthatja a leggyönyörűbb gyöngyékszert amit csak szem látott vagy újabb szépséges lakásdíszt készíthet mondjuk dekupázstechnikával, hogy csak néhány kézműves hobbit említsünk.

Ha még nincs alkotósarkunk, játsszunk el egy kicsit a gondolattal, mi hogyan tennék nőiesebbé, barátságosabbá, csinosabbá, ha megtehetnénk. A fenti kép jó ötleteket adhat. A hasonló színárnyalatok, az ismétlődő minták, a kedves részletek harmóniát és nyugalmat teremtenek. Milyen jó érzés ha hívogató ez a hely, épp attól, hogy csupa olyan dologgal vesszük körbe magunkat, amely minket jellemez vagy épp mi készítettük. Nézzük a lámpabúrát, a "kincsesdobozt", az albumokat, mappákat, hengeres tárolókat. Feldobják az anyagok, a minták, a színek!

Lehet, persze, ez a fenti színkombináció nem a mi hangulatunkhoz vagy lakásunkhoz illő. Vagy túl soknak tartjuk. Nem is muszáj vagy nem mindig adódik olyan helyzet, hogy egy csapásra átvarázsolhatjuk a mi kis sarkunk hangulatát. Elég azzal kezdeni, hogy kiválasztunk egy színt, és lassan-lassan elkezdünk becsempészni egy kis nőiességet, csini részletet, amitől még inkább a mi lelkiségünk tükröződik vissza a hely mellé leülve.

Ha pedig még a mi alkotóhelyünk kialakítása várat magára, kezdjük el a tárolódobozok átvarázsolásával! Máris élvezetesebb lesz az ismételt kipakolás, belőle elővenni az eszközöket, női "kincseinket", ha feldobtuk egy szép papírral, textillel, szalaggal a korábbi állapotához képest. Törődjünk ezekkel a részletekkel, legyünk ebben is kreatívak, kedvezően fognak visszahatni ránk és munkáinkra is hatással lesz.

S, hogy maradjunk hónapunk témájánál, édesanyánknak vagy gyermekünknek is készíthetünk az asztalára valamilyen lakásdíszt, gondoljunk erre is!

A fenti képen felfedezhetünk egy lámpasort is, tudtad, hogy ezt a lámpasort holnapi tanfolyamunkon megtanulhatod elkészíteni? Még van néhány hely, ha van időd, gyere el és vegyél részt Te is!


Téma Időpont Tanfolyam díja
Lámpafüzér készítése 2011.04.14.
csütörtök 15:30
1.990 Ft +
égőfüzér vásárolható
995 Ft
(8933502)

Minden tanfolyam ára tartalmazza az alkotások (ajtódísz, lámpafüzér, díszdoboz) elkészítéséhez szükséges alapanyagokat és az eszközök használatát, illetve a lámpafüzérhez égősor vásárolható. Az elkészített munkák hazavihetők. A tanfolyamokra előzetes regisztráció szükséges, amit ide kattintva lehet megtenni. Rayher Kreatív Centrum: tanfolyamok


Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése