2011. május 10., kedd

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 2.

Cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz. Első cikkünkben általános tudnivalókat említettünk meg a scrapbook technikáról. Most lássuk, hogy miből áll egy scrapbook oldal?

Egy scrapbook oldal abban különbözik egy szimpla fotóalbumtól (itt akár a klasszikus fotóalbumokat, akár a mai modern, a fotók számára kialakított átlátszó tasakos albumokra egyaránt gondolhatunk), hogy a fotókon kívül, egy ilyen oldalra bármi más is rákerülhet, amit érzésünk és ízlésünk diktál, s ami a fotóval kapcsolatos gondolataink kifejezését elősegítheti.
Mi lehet ez a bármi más? Címfelirat, kézzel írt vagy nyomtatott gondolatok, díszítőelemek, speciális scrapbook papírdarabok (innen adódik magának a technikának is az elnevezése: scrap - angolul papírfecnit jelent), dátum, tárgyi emlékek, belépőjegyek, relikviák, apró emléktárgyak, régi pénzérmék, "bizonyítékok".

A felsorolás kapcsán már talán ki is alakult egy kép bennünk, mennyivel gazdagabb élményt nyújthat, ha ilyen technikával "feldíszített" albumot lapozgatunk? Cikksorozatunk további folytatásában még többet tudhatunk meg erről. Térjünk vissza néhány nap múlva, és olvassunk tovább a scrapbook technikáról!

Ezekre a kérdésekre fogunk választ kapni!

Ne felejtsük el, hogy az összes scrapbook papír és a Sizzix Big Shot vágógép 2011. május 1-30 között 10% kedvezménnyel vásárolható meg a Rayher Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.

Kattints ide, és válassz a scrapbook papírokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése