2011. május 22., vasárnap

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 5.

Ismerkedjünk tovább a scrapbook technikával! Most lássuk, milyen alapanyagok állnak rendelkezésünkre az albumkészítéshez! Májusi cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz.
Korábbi cikkeinkben általános tudnivalókat , a scrapbook oldal elemeit, a scrapbook megvalósulási formáit és a legjellemzőbb scrapbook témákat ismertettük röviden, most vegyük sorra a milyen alapanyagokat használhatunk albumkészítéshez!

A scrapbookoldalak készítésekor az alapkartonokat és a ma már a magyar piacon is többszáz féle változatban kapható scrapbook papírokat tekinthetjük a legalapvetőbb scrapbook alapanyagnak. Egy scrapbookoldalon vagy minialbumban a papírok határozzák meg az alkotás hangulatát, ezekhez igazítjuk a fényképeket (vagy fordítva, a képekhez először a papírokat választjuk) és a díszítőelemeket. De akárhogyan is döntünk, a mintás háttérpapírok megkerülhetetlenek.

Ne feledkezzünk meg a díszítőelemekről sem, amelyekkel izgalmassá tehetjük a készülő művünket. Használhatunk
... és még számos olyan dolgot használhatunk díszítőelemként, amelyet otthonunkban, kreatív kincsestárunkban találunk. Készíthetünk saját kezűleg is különféle díszítőelemeket, ezzel még személyesebbé válnak majd alkotásaink. Épp emiatt tartják a scrapbookot kiváló hobbi technikának, hiszen bármilyen más, papírmunkáknál alkalmazott díszítőtechnikát is alkalmazhatunk a scrapbook oldalakon, albumokban.

Sőt, vannak olyan dolgok is, amelyeket szintén felhasználhatunk, gondolnák arra például, hogy:
  • Utazós témájú alkotásoknál kézenfekvőek a képeslapok, szórólapok és reklámcímkék, melyeket szintén rátehetünk,
  • Születésnapi témájú oldalaknál mellékeljük az esemény meghívóját
  • Esküvői témájú oldalaknál pedig nemcsak a meghívót, de az ültetőkártyákat és bármilyen "bizonyítékot", amit "meg tudunk menteni" a jeles eseményről...
Végül, de nem utolsó sorban milyen formában tároljuk az elkészült albumoldalakat? Legegyszerűbb, ha albumba gyűjtjük őket:

Ha érdekel bennünket ez az izgalmas tevékenység, cikksorozatunk további folytatásában még többet tudhatunk meg erről. Térjünk vissza néhány nap múlva és olvassunk tovább a scrapbook technikáról!
Ezekre a kérdésekre fogunk választ kapni!


Ne felejtsük el, hogy az összes scrapbook papír és a Sizzix Big Shot vágógép 2011. május 1-30 között 10% kedvezménnyel vásárolható meg a Rayher Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.

Kattints ide, és válassz a scrapbook papírokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése