2011. május 13., péntek

Mi tulajdonképpen a scrapbook? 3.

Cikksorozatunkban a scrapbook technikát szeretnénk közelebb hozni a Rayher - A TE kreatív világod blog olvasóihoz. Korábbi cikkeinkben általános tudnivalókat és a scrapbook oldal elemeit ismertettük röviden, Most lássuk, milyen megvalósulási formái léteznek a scrapbook technikának?


A scrapbook alkotások legalapvetőbb megvalósulási formái a scrapbook oldalak, azaz albumoldalak. A sztenderd méretei a következők: 30,5x30,5 cm (12x12 inch), 20x20 cm (8x8 inch) és 15x15 cm (6x6 inch). Az albumoldalak többnyire tasakos vagy lemezkarton alapú albumokba gyűjthetők, tárolhatók. Ezen kívül minialbumokat is készíthetünk. A minialbumok a fentiektől eltérő méretű, bármilyen formájú és különböző összefűzési módjai ismertek, sőt, a kézzel összeállított albumalapok szintén végtelen számú lehetőséget rejtenek a kreatív alkotók számára.

De nem csak albumokról beszélhetünk, ha scrapbook alkotásokra gondolunk! Ha szeretjük körülvenni magunkat élményeinkről és érzéseinkről szóló alkotásokkal, és nem akarjuk őket elrejteni a kíváncsi szemek elől, a scrapbook technika erre is alkalmat ad. Készíthetünk szobadíszeket, falidíszeket, vendégüdvözlő összeállításokat, díszíthetünk óralapokat, gyerekszobai dekorációt. Inspiráló feliratokat, monogramokat bármi, ami motiválóan és lelkesítően hat számunkra, ha ránézünk. Sőt a scrapbook alapanyagok és különböző trükkök a képeslapkészítők számára is kiváló ötleteket adhatnak.

Ha érdekel bennünket ez az izgalmas tevékenység, cikksorozatunk további folytatásában még többet tudhatunk meg erről. Térjünk vissza néhány nap múlva és olvassunk tovább a scrapbook technikáról!

Ezekre a kérdésekre fogunk választ kapni!


Ne felejtsük el, hogy az összes scrapbook papír és a Sizzix Big Shot vágógép 2011. május 1-30 között 10% kedvezménnyel vásárolható meg a Rayher Kreatív Centrumban (Budapest, IX. Boráros tér 7. Duna Ház), valamint webáruházunkban.

Kattints ide, és válassz a scrapbook papírokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése